jueves, 26 de febrero de 2015

Els tractaments químics

Un conservant és una substància química natural o sintetitzada que frena o destrueix els microorganismes presents en un aliment.

• La sal és un conservant que augmenta la salinitat de l’aigua de l’aliment per impedir que els microorganismes en disposin.


• El sucre actua de manera similar a la sal: limita l’accés dels microorganismes a l’aigua i se sol combinar amb mètodes físics.


• El fumatge és un tractament que conserva l’aliment gràcies a la introducció de substàncies antimicrobianes presents en el fum, juntament amb l’efecte tèrmic i d’assecatge.


• La fermentació és un procés complex realitzat en condicions anaerò- biques per microorganismes no tòxics, que modifiquen la composició dels aliments i en milloren les propietats organolèptiques i nutritives, alhora que n’asseguren la conservació. N'hi ha de tres tipus:

– La fermentació làctia, que produeix àcid làctic.
– La fermentació alcohòlica, que produeix alcohol.
– La fermentació acètica, que produeix àcid acètic a partir de l’alcohol del vi per obtenir el vinagre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario