La pesca d’altura es fa exclusivament amb xarxa i vaixells grans amb sistemes electrònics de recerca
dels bancs de peix, i que disposen de maquinària per conservar el peix durant dies o setmanes. Alguns vaixells són autèntiques indústries flotants que manipulen, envasen i conserven el peix perquè, en desembarcar-lo, es pugui comercialitzar directament. Serveixen per pescar peixos migratoris en els grans oceans i exclusivament per als bancs de tonyina en el Mediterrani.
a) En quins mars es desenvolupa? Al Mar del Nord i en les costes del Marroc.
c) Quina mena de vaixells s’hi fan servir? Vaixells grans per la conserva del peixos i les xarxes.
15.Relaciona en aquesta taula.
Tractament
|
Temperatura
|
Acidesa
|
Humitat
|
Oxigen
|
Temps
|
Esterilització
|
X
|
||||
Fumatge
|
X
|
X
|
|||
Fermentació
|
X
|
X
|
|||
Liofilització
|
X
|
X
|
|||
Producte
fresc sense envàs
|
X
|
a) Per què es fa malbé un aliment? Perquè no es conserva bé.
b)Quina mena d'aliment s'han de conservar en la nevera? Làctis i embutits.
c) Quina mena d'aliments no cal conservar a la nevera? Patates, galetes...
b)Quina mena d'aliment s'han de conservar en la nevera? Làctis i embutits.
c) Quina mena d'aliments no cal conservar a la nevera? Patates, galetes...
d) Per què molts aliments s'han de conservar a la nevera un cop obert l'envàs? Per què amb l'envàs sencer no cal conservar-lo a la nevera? Per evitar l'humitat. Perquè està tancat i protegit de l'humitat.
e) Què és un punt crític? És quan l'aliment està a punt de malfer-se.
f)Què és la cadena de fred? La garantia de què el producte té les seves propietats per consumir-se.
e) Què és un punt crític? És quan l'aliment està a punt de malfer-se.
f)Què és la cadena de fred? La garantia de què el producte té les seves propietats per consumir-se.
17. RESPON:
a) Quin d'aquests envasos és més fàcil de reciclar? El vidre.
b) Quin creus que és més difícil de reciclar? El bric.
22. Indica la forma de conservació i el tipus d’envàs més utilitzat per als aliments següents:
Iogurt. Fermentació ( plàstic, vidre)
Vi. Fermentació (vidre)
Mermelada. Sucre (vidre, plàstic)
Llet condensada. Sucre ( llaunes)
Tonyina. Oli (llauna)
Sopa preparada. Deshidratació ( llauna)
Filet de vedella. Plàstic
Vi. Fermentació (vidre)
Mermelada. Sucre (vidre, plàstic)
Llet condensada. Sucre ( llaunes)
Tonyina. Oli (llauna)
Sopa preparada. Deshidratació ( llauna)
Filet de vedella. Plàstic
No hay comentarios:
Publicar un comentario