martes, 17 de marzo de 2015

Activitats

13. Explica què és la pesca d'altura.
La pesca d’altura es fa exclusivament amb xarxa i vaixells grans amb sistemes electrònics de recerca
dels bancs de peix, i que disposen de maquinària per conservar el peix durant dies o setmanes. Alguns vaixells són autèntiques indústries flotants que manipulen, envasen i conserven el peix perquè, en desembarcar-lo, es pugui comercialitzar directament. Serveixen per pescar peixos migratoris en els grans oceans i exclusivament per als bancs de tonyina en el Mediterrani. 

a) En quins mars es desenvolupa?  Al Mar del Nord i en les costes del Marroc.


b) Quin tipus de peix s’hi sol pescar? Peixos grans com tonyines...










c) Quina mena de vaixells s’hi fan servir? Vaixells grans per la conserva del peixos i les xarxes.











15.Relaciona en aquesta taula.


Tractament
Temperatura
Acidesa
Humitat
Oxigen
Temps
Esterilització
X




Fumatge
X

X


Fermentació

X


X
Liofilització
X


X

Producte fresc sense envàs




X


16. Respon aquestes preguntes:
 a) Per què es fa malbé un aliment? Perquè no es conserva bé.
b)Quina mena d'aliment s'han de conservar en la nevera? Làctis i embutits.
c) Quina mena d'aliments no cal conservar a la nevera? Patates, galetes...

d) Per què molts aliments s'han de conservar a la nevera un cop obert l'envàs? Per què amb l'envàs sencer no cal conservar-lo a la nevera? Per evitar l'humitat. Perquè està tancat i protegit de l'humitat.
e) Què és  un punt crític? És quan l'aliment està a punt de malfer-se.
f)Què és la cadena de fred? La garantia de què el producte té les seves propietats per consumir-se.


17. RESPON:
a) Quin d'aquests envasos és més fàcil de reciclar? El vidre.
b) Quin creus que és més difícil de reciclar? El bric.


22. Indica la forma de conservació i el tipus d’envàs més utilitzat per als aliments següents:

Iogurt. Fermentació ( plàstic, vidre)
Vi. Fermentació (vidre)
Mermelada. Sucre (vidre, plàstic)
Llet condensada. Sucre ( llaunes)
Tonyina. Oli (llauna)
Sopa preparada. Deshidratació ( llauna)
Filet de vedella. Plàstic

No hay comentarios:

Publicar un comentario